ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Συμβουλές για τους γονείς

Μάθετε πώς να βοηθήσετε το παιδί σας στη μελέτη του στο σπίτι.

Stack
Stack

Ανάγνωση

(ανάγνωση) με το CD τους (το μπλε του ουρανού)

Τους βοηθά να μάθουν την προφορά. Σταδιακά δεν θα χρειάζονται τη βοήθεια των γονιών τους. Αυτό βοηθάει και τους γονείς που δεν γνωρίζουν καθόλου αγγλικά. Δεν πρέπει να γράφουν την προφορά των λέξεων με ελληνικά γράμματα κάτω από τις λέξεις. Θα πρέπει να παροτρύνουν τα παιδιά τους, όπως κάνουμε κι εμείς, να αναγνωρίζουν τα πρώτα γράμματα και να προσπαθούν να συνδέουν κάθε γράμμα με το επόμενο ή τα επόμενα. Όχι παπαγαλία – γι’ αυτό τονίζουμε να μας δείχνουν τι διαβάζουν στην τάξη και να μην προχωρά τυχαία το δάκτυλο.

Ορθογραφία (γραφή)

Όταν έχουν Ορθογραφία (γραφή), αυτό σημαίνει ότι θα εξεταστούν και στην τάξη γράφοντας στο τετράδιο της ορθογραφίας τους (Τα τετράδια της γραφή πρέπει να είναι υπογεγραμμένα από έναν από τους γονείς και το τετράδιο της ορθογραφίας πρέπει επίσης να είναι υπογεγραμμένο, έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να βλέπουν την πρόοδο του παιδιού τους ή το αντίστροφο) – να βάζουν τα αρχικά τους ή την υπογραφή τους μετά από κάθε γραφή & ορθογραφία, καθώς και στα τεστ, έτσι ώστε ο δάσκαλος να ξέρει ότι γνωρίζουν αν τα πάνε καλά ή όχι.

Εργασία για το σπίτι

  • Δίνουμε πάντα στα παιδιά τις εργασίες τους σε ένα φύλλο χαρτί. Οι γονείς πρέπει επίσης να την ελέγχουν, μόνο και μόνο για να δουν αν τα παιδιά την έχουν κάνει ή για να τα καθοδηγήσουν ή να τα βοηθήσουν να την κάνουν.
  • Όταν ένας μαθητής χάνει ένα ή περισσότερα μαθήματα, πρέπει πάντα να τηλεφωνεί και να λέει τον λόγο της απουσίας του, καθώς και να ζητάει την εργασία του, αλλιώς δεν θα ξέρει τι θα κάνει στην επόμενη τάξη. Φυσικά, θα προτιμούσαμε να μη χάσουν κανένα μάθημα, γιατί δεν θα έχουν μάθει τα νέα πράγματα/υλικά.
  • Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν 2 τετράδια χωρισμένα σε εργασίες, ορθογραφία, υπαγόρευση & λεξιλόγιο, καθώς και ένα φάκελο και μια μολυβοθήκη με όλα τα απαραίτητα. Δυστυχώς δεν τα έχουν όλοι αυτά.

Θέλετε να εγγραφείτε ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα για τα μαθήματα αγγλικής γλώσσας που προσφέρουμε τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Follow us on YouTube

Click to view our videos!