FAQ

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με τη Φοίτηση Αγγλικών για παιδιά

Λάβετε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας και εξοικειωθείτε περισσότερο με τους όρους, τις πολιτικές και τις υπηρεσίες μας

Stack
Stack

Ποιος είναι ο ανώτατος αριθμός με τον οποίο θα ήσασταν ευχαριστημένοι; 8, 9, 10? Έχετε επιλογή. Tα τμήματα μας αποτελούνται από περίπου 8 έως 12 μαθητές, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε αποδοτική κτήση της αγγλικής γλώσσας και υγιείς σχέσεις καθηγήτριας-μαθητών.

Η μελέτη εκτός τάξης είναι τόσο σημαντική όσο η μελέτη μέσα στην τάξη. Και γι’αυτό τον λόγο το φροντιστήριο μας παρέχει στους μαθητές αυτή την δυνατότητα. Έτσι, είναι εξοπλισμένο με βιβλιοθήκη, η οποία περιλαμβάνει Αγγλικά βιβλία που καλύπτουν όλα τα επίπεδα, ηλικίες και ενδιαφέροντα.

Οι μαθητές αναμένονται να πληρώσουν για τα βιβλία τους, τα οποία προ-παραγγέλνονται και παρέχονται στους μαθητές από το Φροντιστήριο μας έγκαιρα και φυσικά σε άριστη κατάσταση. Σε περίπτωση ζημιάς, ή απώλειας βιβλίων, το ινστιτούτο δεν φέρει καμιά ευθύνη, από το να αντικαταστήσει τα βιβλία, με επιπλέον χρηματική επιβάρυνση στους μαθητές.

Για πολύτεκνους (οικογένειες με 3 παιδιά και άνω), το τρίτο παιδί φοιτά δωρεάν στο φροντιστήριο μας, το τέταρτο παιδί με μισά δίδακτρα και τα υπόλοιπα παιδιά κανονικά. 

Και βέβαια έχετε το δικαίωμα να εγγραφείτε μόνο για μαθήματα έκθεσης. Τα μηνιαία δίδακτρα για τα μαθήματα αυτά είναι €34 για όλα τα επίπεδα (από A’senior/Preliminary & άνω). Φυσικά, εάν τα μαθήματα αυτά συνδυαστούν με τις υπόλοιπες ώρες διδασκαλίας, τότε μπορούμε να εγγυηθούμε καλύτερα αποτελέσματα στις τελικές εξετάσεις των μαθητών μας.      

Το Φροντιστήριο μας έχει φροντίσει για ευκολία και για τους μαθητές και για τους γονείς, παρέχοντας χώρο υποδοχής και αναμονής, όπου οι μαθητές μπορούν να περιμένουν πριν το μάθημα τους ή μετά, για να παραληφθούν από τους γονείς τους, έτσι δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για την ασφάλεια τους. Απ’την άλλη, το Φροντιστήριο δεν έχει καμιά ευθύνη εάν κάποιος μαθητής βγει από την τάξη, ή τον χώρο αναμονής, εκτός και εάν είναι στη μέση του μαθήματος του.

Τέτοια Υπηρεσία Μεταφοράς των μαθητών δεν παρέχεται ακόμη, αλλά μπορεί να λειτουργήσει στο μέλλον, ανάλογα με τη ζήτηση. Απ’την άλλη, η μεταφορά των μαθητών δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα για εσάς τους γονείς, λόγω της βολικής, κεντρικής τοποθεσίας του Φροντιστηρίου μας (Κοιτάξτε την ακόλουθη Ερώτηση αριθμό 8).

Επιλέγοντας ένα Φροντιστήριο για εσάς ή τα παιδιά σας, μια βολική τοποθεσία είναι όντως αναγκαία. Το Φροντιστήριο μας βρίσκεται στο κέντρο της Πάφου. Η διεύθυνση μας είναι: Οδός Ψαρών 8, Τ.Κ. 8021 Πάφος. Δείτε την τοποθεσία μας εδώ

Αυτό είναι φυσικά αποδεκτό, με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν κενές θέσεις σε τάξη (αυτός είναι και ο λόγος που οι εγγραφές γίνονται αρκετά νωρίς κάθε χρόνο, μέσα στους μήνες Μάιο-Ιούνιο). Ωστόσο, οι γονείς πρέπει να έχουν υπόψην τους πως χάνοντας τα αρχικά μαθήματα μπορεί να δυσκολέψει τους μαθητές.

Τα μαθήματα ξεκινούν αρχές Σεπτεμβρίου και τελειώνουν τέλη Ιουνίου (αφού γίνουν οι εξετάσεις). Αυτό δεν ισχύει για Αγγλόφωνους μαθητές που μαθαίνουν Ελληνικά μέσα στον Ιούλιο και Αύγουστο, μαθητές που κάνουν επιπλέον ενισχυτικά μαθήματα και για ενήλικες (ειδικά μαθητές του επιπέδου IELTS).

Οι γονείς ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους από το Φροντιστήριο μας παρέχοντας τους ατομικά δελτία προόδου τρεις φορές το χρόνο (υπάρχουν τρία τρίμηνα). Επιπλέον, η καθηγήτρια του παιδιού κρατά επαφή με όλους τους γονείς, μέσω τηλεφώνου, ή με προσωπική επαφή όσο πιο συχνά γίνεται. Συστήνεται οπωσδήποτε οι γονείς να επιδιώκουν συστηματική επαφή με την καθηγήτρια οι ίδιοι. Να θυμάστε! Εσείς έχετε να επικοινωνήσετε με μια καθηγήτρια, ενώ η καθηγήτρια θα έχει να επικοινωνήσει με όλους τους γονείς των μαθητών της.

Το Φροντιστήριο μας δεν περιορίζεται στην κλασσική χρήση του πίνακα και των βιβλίων στην τάξη. Οι διδακτικές μέθοδοι περιλαμβάνουν την χρήση flashcards, CDroms, readers από την βιβλιοθήκη μας, CDs & cassettes, computers, όπως και τηλεόραση και βίντεο, μέσω των οποίων οι μαθητές διδάσκονται ανάλογα, και κυρίως ευχάριστα. Παρακαλούμε να έχετε υπόψην σας! Τα Τραγούδια, η Ζωγραφική και τα Παιγνίδια που γίνονται σε κάποια από τα επίπεδα, δεν αποτελούν χάσιμο χρόνου. Όλα όσα γίνονται μέσα στην τάξη έχουν πάντα κάποιο εκπαιδευτικό σκοπό.

Αυτό δεν συμβαίνει οπωσδήποτε, εκτός εάν κριθεί πως ο μαθητής έχει σημαντικές αδυναμίες/κενά, τα οποία μπορούν να δυσκολέψουν την πρόοδο του ακόμη περισσότερο, εάν μετέβει σε ένα ψηλότερου επιπέδου τμήμα. Και αυτό αποφασίζεται και από τους γονείς και από την καθηγήτρια του μαθητή.

Οι τελικές εξετάσεις δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά οπωσδήποτε συστήνονται σε όλα τα επίπεδα, αφού αποτελούν μια ανεκτίμητη εμπειρία και φυσικά μια επιβράβευση που απολαμβάνουν όλοι μαζί, οι γονείς, η καθηγήτρια και ειδικά οι μαθητές οι ίδιοι. Τι άλλο κίνητρο χρειάζεται το παιδί σας τότε, για να συνεχίσει;

Αφού σταλθούν τα γραπτά των μαθητών μας στο British Council (όσον αφορά τα επίπεδα FCE, IGCSE, GCE & IELTS), όπως και στην Αγγλία (για Anglia εξετάσεις), διορθώνονται και βαθμολογούνται από Άγγλους εξεταστές και ακολούθως, μας αποστέλνονται τα αποτελέσματα μέσω φαξ ή και ταχυδρομικώς.

Καθώς το φροντιστήριο μας αποτελεί επίσημο κέντρο διεξαγωγής εξετάσεων YLE, KET, PET, FCE + IELTS, οι εξετάσεις αυτές γίνονται στο χώρο μας, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Το Φροντιστήριο μας προετοιμάζει τους μαθητές   αποκλειστικα  για εξετάσεις Cambridge σε όλα τα επίπεδα, από το επίπεδο Starters, έως IGCSE και IELTS. 

Σε αυτή την περίπτωση, η καθηγήτρια του μαθητή μπορεί να του παρέχει παράλληλα με τα κανονικά του μαθήματα, επιπλέον ενισχυτικά μαθήματα μια φορά την εβδομάδα, συνήθως Σάββατο απόγευμα, ώσπου να κριθεί πως ο μαθητής έχει καλύψει τα οποιαδήποτε κενά που είχε και μπορεί να συμβαδίσει άνετα με τους υπόλοιπους μαθητές στο τμήμα του. Τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα, με την προϋπόθεση πως ο μαθητής θα είναι συνεργάσιμος. Ο μαθητής χρεώνεται €17 (αντί για €20,50 που είναι η κανονική χρέωση) για κάθε έξτρα μάθημα private.

Για μαθητές/τριες του Φροντιστηρίου μας ναι, είναι υποχρεωτικά τα μαθήματα έκθεσης, αφού έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε καλύτερα αποτελέσματα στις εξετάσεις και λιγότερες ελλείψεις στην γνώση τους όσον αφορά την Αγγλική Γλώσσα.   

Μπορείτε να γραφτείτε μόνο για μαθήματα BELTS, αλλά εάν γραφτείτε κανονικά και για τα άλλα βασικά μαθήματα, δεν χρεώνεστε τίποτα επιπλέον. Τα μηνιαία δίδακτρα για τα μαθήματα αυτά είναι €20,50 για όλα τα επίπεδα (από Starters/Pre-Junior 2 & άνω).

Όχι, δεν γίνονται περαιτέρω εκπτώσεις για οποιοδήποτε λόγο. Έχετε υπόψην σας όμως, πως κάθε χρόνο δίδεται μια “υποτροφία” (δωρεάν ο επόμενος ένας χρόνος φοίτησης) στον καλύτερο μαθητή/τρια της χρονιάς.

Σαφώς, δεν μπορεί η υπεύθυνη καθηγήτρια να διδάσκει όλους τους μαθητές κάθε χρόνο. Πρέπει όμως να έχετε υπόψη σας πως το φροντιστήριο μας εργοδοτεί και άλλες νεαρές, ικανές και πτυχιούχες καθηγήτριες, που χαρακτηρίζονται από πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη για τους μαθητές μας. 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα για εσάς:

 α. Το πρόγραμμα και η εβδομαδιαία ύλη, καθώς και οι τρόποι διδασκαλίας,  καθορίζονται από την υπεύθυνη καθηγήτρια του φροντιστηρίου μας, έτσι ώστε να έχουμε τα ίδια άριστα αποτελέσματα που είχαμε έως τώρα.

β. Οποιαδήποτε καθηγήτρια εργοδοτείται, υπόκειται σε εκπαίδευση από την υπεύθυνη καθηγήτρια από πριν, για να είναι σίγουρη και η ιδία, πως θα διεκπεραιωθεί καθήκον μας σωστά.

γ. Με αυτό τον τρόπο βολεύονται γονείς που φέρνουν στο φροντιστήριο μας περισσότερο από 1-2 παιδιά, καθώς μπορούν να τελειώνουν ταυτόχρονα τα μαθήματα τους και να μην ταλαιπωρείστε με το μεταφορικό.

δ. Σε περίπτωση που δεν μπορεί η υπεύθυνη καθηγήτρια να αναλάβει το παιδί σας, να έχετε υπόψη σας πως εγγυημένα τον επόμενο χρόνο, θα φροντίσουμε να το αναλάβει.

ε. Οι καθηγήτριες που εργοδοτούνται έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και κατέχουν καλά την γλώσσα. Επίσης, έχουν όλες πείρα στην διδασκαλία Αγγλικών.         

Θέλετε να εγγραφείτε ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα για τα μαθήματα αγγλικής γλώσσας που προσφέρουμε τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Follow us on YouTube

Click to view our videos!